Du er her:

Bogføring af løn i E-conomic

Så er det endelig blevet tid til at udbetale løn, du har styr på løn system og har indrapporteret det rigtige til SKAT. Dejlig fornemmelse, men det går op for dig, at du også skal have det ind i E-conomic og hvordan pokker gør man lige det?

I denne artikel går jeg ud fra, at du har følgende:

  1. Et løn system
  2. E-conomic
  3. Indrapporteret løn

I mit eksempel bruger jeg data fra Danløn, men du kan få samme udskrifter fra alle andre lønsystemer.

Den primære udfordring ved løn, er at det indeholder mange dele, som skal betales flere forskellige steder. Her taler jeg f.eks. om:

  • Løn (udbetalingen til medarbejderen)
  • A-skat/AM-bidrag
  • ATP
  • Barsel
  • Pension
  • SH/Fritvalg
  • Fradrag

Du kan vælge at registrere betalingerne som du betaler dem til, men så får du et problem til december, hvor du først får regningen i det nye år. Problemet er, at du kun får fradrag for udgifter som er registeret og da løn, a-skat osv. Ikke er betalt endnu, så har du ikke registeret det.

Bogføring af løn i e-conomic

Derfor så er vi nød til at registrere udgiften som den kommer på en anden konto end banken, også flytte pengene fra banken over på denne konto, når vi betaler.

Det er derfor, at du kan finde en masse konti under passiver i E-conomics standard opsætning, som hedder skyldig løn/A-skat/AM-bidrag osv.

Grunden til at de er under passiver, er at passiver er penge som vi skylder til andre, hvilket passer fint til denne situation.

Praktisk Eksempel

Jeg har været inde på Danløn, oprettet en demo konto og brugt deres demo løn beregning til at lave eksemplet. Det svarer til, at du nu er færdig med at indberette løn og nu er klar til at bogføre det.

Lønsystemet

For at kunne bogføre lønnen rigtigt, så er vi nød til at vide, hvilken del af den som er løn, A-skat, AM-bidrag osv., normalt får man en oversigt tilsendt, når man har indrapporteret. Har du ikke fået det, så skal du ind og finde den, på Danløn findes det under lønafregning, hvor du vælger den lønafregning du gerne vil have oversigten fra og vælger bogføring, total

Bogføring af løn i e-conomic

Så henter du en PDF, som indeholder alle de tal vi skal bruge

Bogføring af løn i E-conomic

Det der er vigtigt for dig, når du bogfører, er alt hvad der står under kredit. Når jeg bogfører så plejer jeg blot at tage det hele i den rækkefølge som det står her. Derfor så lad os hoppe over i E-conomic.

E-conomic

Nedenstående kan du finde eksempler på bogføring af alle de forskellige dele, eneste du skal være opmærksom på er, at datoen du skal sætte bruge i e-conomic, er dispositions datoen som står på lønsedlerne.

ATP

Bogføring af løn i e-conomic

AM-bidrag

Bogføring af løn i e-conomic

A-skat

Bogføring af løn i e-conomic

Feriepenge

Bogføring af løn i e-conomic

SH/Fritvalg

Bogføring af løn i e-conomic

Lønninger

Bogføring af løn i e-conomic

Pension

Bogføring af løn i e-conomic

Den næste som er fradrag er lidt særlig, da der kan gemme sig mange ting bag den. I det her tilfælde er det en personaleforening, hvor bidraget bliver trukket over lønnen. Det der effektivt sker, er at firmaet betaler pengene på medarbejderes vegne til personaleforeningen, derfor så er kontoen personaleforeningen og modkontoen banken. Husk selv at flytte pengene over på en konto til personale foreningen.

Fri bil og fri telefon

Har dine medarbejdere fri bil eller fri telefon, så er det ikke noget du behøver at bogføre, da det ikke er en udgift som har noget med dig at gøre. Det er nok at du har registeret det på lønsedlen.

Betaling

Når du så betaler de forskellige skyldige poster, så bogfører du blot, at pengene er betalt fra banken og over på den relevante skyldige post. Husk her at de fleste løn bureauer trækker A-skat og AM-bidrag i samme omgang og at du derfor selv skal dele dem op.

Bogføring af løn i E-conomic